Сигурни сме, че ако Дядо Коледа реши, може да спечели всички президентски избори и не само. Трябва ли да го проави? Решихме да попитахме Христо Панчугов какво би посъветвал Дядо Коледа, ако самият Дядо Коледа реши да стане политик. А  ето и отговора:

Христо Панчугов: Интуитивният отговор е прост: Да внесе, запази и сподели своята магия в сфера, която изначално и съзнателно е лишена дори от подозрението за магия. Сфера, която е доминирана от реалността, изпълнена е със скептицизъм и е изцяло отдадена на развенчаване на митовете.

Макар и интуитивен този отговор е грешен. Всъщност първото и единствено нещо, което бих го посъветвал е да не става политик, защото всеки политик, който може да сбъдне всяко желание, и по-страшното има амбицията да сбъдне всяко желание, рискува да не сбъдне нито едно.

Имам обаче едно желание към дядо Коледа. Политиката макар и лишена от магия не трябва и не може да бъде лишена от вяра, вдъхновение и надежда. Три неща, които той има в изобилие. Иска ми се тези три качества да се носят от всеки политик. Иска ми се всеки политик да има мъдростта и вярната преценка на Дядо Коледа, иска ми се да бъдем толкова отворени за нещата, които биват изричани около нас, колкото и той е.

Най-важният урок, който той има да ни научи, е, че подаръците се заслужват. Че чудесата се сбъдват тогава, когато полагаш последователни усилия за това.

В книгата “Автобиографията на Дядо Коледа” се разказва за експертния екип, който седи зад нечувания успех на Дядо Коледа. Решихме да попитаме някои от най-страхотните имена в различни области в България, за да може Дядо Коледа още по-успешно да върши своята работа, а ние да се радваме на истинска Коледа – изпълнена с доброта и уют, и да му помагаме през цялата година.