Евелина Христова защити успешно своята дисертация на тема “Комуникациите в организациите”. Малко след това излезе и книгата й “Комуникациите и организацията в 21. век”. Усърдно се опитва да накара всички да разберат, че успехът зависи в голяма степен от добрите комуникации вътре в организацията. А както става ясно от “Автобиографията на Дядо Коледа”, в неговия екип има много повече хора от джуджетата, за които всички сме чували. Попитахме я: Какво би посъветвала Дядо Коледа, за да оптимизира вътрешните комуникации в екипа си?

Евелина Христова: Виждам, че има известни проблеми с вътрешните комуникации, които неминуемо рефлектират върху някои външни публики – над 25 години не получавам подарък от него…
Бих го посъветвала да осигури яснота по отношение на задачите и отговорниците, както и да помисли за обратната връзка, повишаването на доверието и сплотяването на екипа. Прозрачността също ще е много полезна – всеки ще е спокоен и ще се занимава със собствените си задачи, а не с гадаене какво предстои или кой за какво отговаря. Надявам се в дългосрочен план това да доведе до подобрение и на други процеси и да ме върнат в списъка на получателите!

В книгата “Автобиографията на Дядо Коледа” се разказва за експертния екип, който седи зад нечувания успех на Дядо Коледа. Решихме да попитаме някои от най-страхотните имена в различни области в България, за да може Дядо Коледа още по-успешно да върши своята работа, а ние да се радваме на истинска Коледа – изпълнена с доброта и уют, и да му помагаме през цялата година.