Сандра Алексиева е кулинар по призвание и сърце, добре позната като създател на “1001 рецепти“. Разбира се, няма да имаме възможност да прочетем 1001 рецепти, които тя би приготвила на Дядо Коледа, но можем да прочетем какво сподели лъчезарната Сандра, когато я попитахме: Ако Дядо Коледа ти дойде на гости, какво ще му приготвиш?

Сандра Алексиева: Всяка година Дядо Коледа идва на гости в моя дом. Никога не го подминава, защото винаги съм умеела да го посрещам подобаващо добре.
От години имаме сделка, която никой от двама ни не нарушава. От мен се иска цяла година да правя щастливи хората, като готвя за тях с обич и ги образовам в необятната кулинарна наука. Той пък от своя страна ми се отблагодарява с желаните от мен подаръци.
В края на годината с Дядо Коледа сядаме на масата и докато хапваме капама и коледна погача – традицията в нашата сделка,  правим равносметка дали всеки е изпълнил своята част от сделката и обсъждаме дали съм била послушна. Ако годината е минала благополучно и ползотворно, в замяна получавам сбъдване на едно празнично желание.
Още една причина (след капамата и коледната погача) моят дом да е любима дестинация на Дядо Коледа, е това, че той  никога не носи моите подаръци в чувал, което прави преминаването му през комина значително по-лесно. Аз винаги си пожелавам много скъпи и нематериални подаръци, които само сърцето може да побере.

В книгата “Автобиографията на Дядо Коледа” се разказва за експертния екип, който седи зад нечувания успех на Дядо Коледа. Решихме да попитаме някои от най-страхотните имена в различни области в България, за да може Дядо Коледа още по-успешно да върши своята работа, а ние да се радваме на истинска Коледа – изпълнена с доброта и уют, и да му помагаме през цялата година.