Знаете ли, че на големия Филип Котлър са му трябвали поне 13 години упорит труд и редица безупречни публикации в сферата на маркетинга, за да наложи името си? И пак, ако не се е занимавал с изследвания и теория на маркетинга, който по онова време (1962 г.) не е бил толкова развит, надали в момента щяхте да продължавате да четете текста с любопитство, докато не проверите името Котлър в търсачките.

Вярно е, че зад всяка успешна история има доза късмет, но как ще те застигне късметът, ако не се трудиш упорито и не го заслужиш? И все пак можем да кажем, че Котлър се е озовал на правилното място, в правилния момент. Но за да бъде там, той го е заслужил с труда и интереса си в сферата на маркетинга. И по-специално огромният интерес към това как хората харчат парите си и как правят своя избор.

Ние пък знаем къде хората в България харчат парите си – в моловете, разбира се. Но надали тази ни просветеност ще ни изведе до висините на Котлър. Изобщо, ако доведе до нещо хубаво. Но хубавото в случая е книгата Майсторите на маркетинга разказват. И не само защото въведението е от Филип Котлър, ами защото от книгата ще научите много за професионалния път на водещите в световен мащаб експерти по маркетинг, пионери в позиционирането и иноватори в интегрираните маркетингови комуникации.

Книгата Майсторите на маркетинга разказват е още едно от правилните места, на които се е озовал Котлър и неговите виждания за маркетинга, заедно с редица гурута в сферата като Жан-Клод Лареш, Дон Пепърс, Марта Роджърс, Ал Рийс, Дон Шулц, Лестър Вундерман и още няколко просветени в изкуството, наречено маркетинг.

Ако това не ви стига, за да потърсите книгата, вижте съдържанието на страница 69 от Майсторите на маркетинга.

Приятно четене! :)