Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата PRоговорки: Принципите на ПР, съхранени и увековечени от българските пословици и поговорки на Десислава Бошнакова

Как да изградим имидж и репутация, следвайки поговорките и пословиците

Нека се огледаме. Какво виждаме – най-вероятно ще се окаже, че виждаме марки. Продукти, услуги, държави, личности – всички те днес са марки, за да могат да се продават успешно. Отново искам да кажа, че в днешния свят да се продаваш не е нещо лошо. Ако никой не купи идеите ти, няма как тези идеи да се случат. Ако никой не купи каузата ти, няма как да разбереш, че си е струвало да се бориш за нея. Ако никой не купува продуктите ти, няма как да продължиш да ги произвеждаш. Може да продължим да изреждаме всички. Защото, за да те купуват трябва да разполагат с причини да го направят. Днес нуждата не е водещата причина да изберем една или друга марка.  Автомобилът днес не е лукс, а средство за придвижване. Но кой автомобил да си купим? И за да се справят със ситуацията, компаниите се насочват към създаването на своите марки. Ние знаем много и нерядко говорим за тях като за хора.

Всичко в съвременния брандинг започва много преди името, но ние първо чуваме името. Затова е изключително важно как ще се казва продуктът ви, как ще се казва услугата ви, как ще се казвате вие. Далеч назад в историята, още преди изобщо да е бил измислен терминът брандинг, хора са си сменяли имената, за да ги запомнята другите по-лесно. Ако името не е име, което може да свърши работа, другите усилия остават напразни или по-точно безпочвени. Така че нямаме друг избор, освен да се съгласим с израза: Село има, име няма. Или да го перифразираме – няма име, няма село. Ако не можем да го наречем с име, как да го обичаме и да го купуваме? Как да гласуваме за него? Как да го подкрепим?

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от „ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг“

Страница 69 от ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

Страница 69 от „Бъди идеяист“

Страница 69 от „Родени 1971

Страница 69 от „Как се раждат идеите“

Страница 69 от „Ето моята визитка“

Страница 69 от „Ефективен Пъблик рилейшънс“ (второ издание)

Страница 69 от Рискове на публичността

Страница 69 от Добавената стойност на ПР: Тайното оръжие на интегрирания маркетинг