Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата Добавената стойност на ПР: Тайното оръжие на интегрирания маркетинг на Томас Л. Харис

За да постигне максимално медийно покритие в цялата страна, „Портър-Новели” планира ПР-кампания от две фази. Първата бе масирана кампания по публичност за представяне одобрението на лекарството. Веднага след получаване на разрешението от Федералната комисия по храни и лекарства висшето ръководство на „Смит Клайн Бийчам” проведе интерактивен телефонен брифинг с основните медии от централния офис в Питсбърг. Комплектът от няколко видеоновини  бе разпространен през нощта до 200 телевизионни станции.

Компанията твърди, че тагамет осигурява премахване на болката по начин, който се различава напълно от действието на мравчената кисилина, като блокира прозиводството на стомашна кисилина. В основата на посланието е спечелването на Нобелова награда разработка на циметидин (химическото наименование на тагамет), което разграничава тагамет HB от пепцит AC и лекарствата, които се базират на мравчената кисилина. Официалното послание набляга на факта, че тагамет се използва с рецепта от седемнадесет години. Около 237 милиона рецепти са написани за 23 милиона души само в САЩ. Продуктът се позиционира като нова категория лекарство, различно от предлаганите до сега, с по-добра цена и доза за приемане, както и с научна стойност.

Местни лекари от педесетте най-големи американски пазари бяха вербувани да дадат интервюта за местните медии. Материалите за пресата бяха съобразени със съответния регион, с информация и графики, които показват очаквания брой местни хора, застрашени от колики.

Масираното медийно отразяване включваше разпространение на материали чрез Асошиейтед прес и Ройтерс, които намериха място в стотици вестници, радио и телевизионни станции на „Ю Ес Ей тудей” и три статии в „Тайм”. В последния брой  за годината списанието обяви  научните разработки, довели до създаването на лекарството „Най-доброто от 1995”.

Медийното отразяване на одобрението за пускане на лекарството на пазара създаде висок интерес от страна на крайните клиенти и търговци и засили очакването за появата му. За да отговори на зяваките на търговците на дребно, компанията работи по 24 часа в денонощието в продължение на два месеца преди пускането на пазара.

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от „ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг“

Страница 69 от ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

Страница 69 от „Бъди идеяист“

Страница 69 от „Родени 1971

Страница 69 от „Как се раждат идеите“

Страница 69 от „Ето моята визитка“

Страница 69 от „Ефективен Пъблик рилейшънс“ (второ издание)

Страница 69 от Рискове на публичността