Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата Ето моята визитка. Как да използваме визитната си картичка, за да имаме повече работа на Боб Попик

 

Познавам един търговец майстор в умението  да не дава визитка, ако сметне, че сделката не върви наникъде. Искат му визитка и той просто казва: „Ъ-ъ, ще ми се да не бяхте го кавали. Изглежда, всеки път, когато някой ми поиска визитка, си отива без да купи нищо. Ако наистина не проявявате интерес, кажете ми направо. Ще си спестя една визитка и няма да се притеснявам дали ще ми се обадите отново. Ако ви дам визитка, ще помислите ли сериозно за това и ще ми съобщите ли по някакъв начин?”

Повечето хора нямата смеслостта да го направят. Но той получава повече от обичайния дял от бизнеса, като понякога не дава визитка.

Може да смятате, че клиентите наистина искат визитка и действително искат да помислят. Или само давате визитка, за да може да се оттеглите елегантно?

Има три сериозни причини да не се използват визитни картички. Едната е при личност с мощно присъствие, която всички познават. Тази известност засяга само шепа хора. Втората причина е, ако нещо друго би свършило по-добра работа… каталог, брошура или нещо по-значително като книга. Третата причина е поддържането на контрол. Вие можете винаги да кажете „дайте ми вашата визитка и аз ще ви изпратя моята с много подходяща информация”.

Ако сте толкова прочути и всички знаят името ви, вероятно не ви се иска да знаят къде да ви намерят, така че може би не ви трябва визитка.

Ако сте писател, вашата най-нова книга ще действа и като визитна картичка, особено ако напишете в нея на ръка своя адрес и телефонен номер, както и автограф.

Но ако искате пълен контрол, вземете името и адреса на тези, които са поискали визитка, и им изпратете информацията за това, което търсят заедно с визитката.

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от „ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг“

Страница 69 от ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

Страница 69 от „Бъди идеяист“

Страница 69 от “Родени 1971

Страница 69 от “Как се раждат идеите”