Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата “Как се раждат идеите” на Джак Фостър

 

Но, моля ви, днес направете нещо. Нещо различно, нещо, което ще ви изкара от мъртвата точка, нещо, което ще ви насочи в различна посока, нещо, което ще ви изкара от рутината.

„Ако искате да бъдете творец, съветва Луис Л’Амур, следвайте пътя, който ви показват въпросите ви. Правете неща. Трупайте разнообразен опит.”

Един мой приятел писател от Лос Анджелис живее на около 15 километра  от офиса си. Стига се много лесно  – само направо  по булевард „Уилшир”, но той никога не е минавала по този булевард. Всяка сутрин в продължение на девет години пътува до офиса по различен маршрут. Никога не е минавал два пъти по един и същи път. „Признавам  си, че ми се е налагало да върша доста щури неща, за да не повтарям маршрута, си спомня той. Трябваше да карам по стръмни улици, да обикалям безцелно квартали, да минавам по магистрали, водещи в противоположна на моята посока. Но никога не се повторих. И съм готов да се хвана на бас, че през тези девет години съм видял повече от Лос Анджелис, отколкото голяма част от хората ще видят през целия си живот.”

С какво сте по-богати от моя приятел, като следвате всеки ден един и същ маршрут  до офиса си?

Той всеки ден е виждал нещо ново. Всеки ден вие виждате същите стари неща, които сте видели и вчера, а той постоянно вижда нови.

Утре сменете маршрута си до работата. И вдругиден. И по-вдругиден. Винаги.

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от „ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг“

Страница 69 от ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

Страница 69 от „Бъди идеяист“

Страница 69 от Родени 1971