Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата Родени 1971

 

Страница 69 от Родени 1971

 

Юстина Григорова

 

Работя като мениджър „Реклама и ПР” в българска верига хотели. Занимавам се с ПР вече над седем години, но от 2001 г. открих и магята на хотелиерството в столичен петзвезден хотел. Вече не мога да си представя да работя извън тази сфера, която ме очарова със своята пъстрота, динамика и разнообразие. Реклама, ПР и хотели е комбинация, на която не мога да устоя.

Определението ви за успех :

Това, с което се занимаваш, да те прави щастлив и удовлетворен и да няма разминаване със същността ти, т.е. да имаш душевен мир. Защото за мен няма нищо по-лошо от това да имаш работа, която не харесваш; постоянно да мислиш, че някой не те е оценил правилно; да живееш с някого само, за да не си сам.

За да успее човек трябва:

Да инвестира в себе си чрез образование, четене, любопитство към света, гледане на филми и още много неща, за да изгради своята житейска философия, която ще го доведе до душевен мир.

Избрахте да останете в България, защото:

Не знам дали избрах, или България мен избра. Като дете на смесен брак родителите ми са имали възможност да се установят извън България. Още повече, че не съм и родена тук и през 1971 г. родителите ми са живеели в Полша. Имали са варианти, но са решили да се приберат в България. По-късно, когато аз поех управлеието на живота си, можех да остана в САЩ, но се прибрах. А бях на сладките 24 години по това време и ако да се прави нещо такова, тогава му е било времето. Да, върнах се, усетих колко много ми липсват приятелите, семейството, средата…

Сравнението ти преди и след 1989 г.:

Преди бях дете; след това пораснах.

Усилията си струваха, защото:

Все още не мога да преценя дали са си стрували усилията. Доста се дразня от нашата действителност и понякога съжалявам, че не направих друг избор. Но като цяло мисля, че усилията си струваха, защото станах свидетел на огромна промяна в България; живея смислен, макар и труден живот.

Обичате работата си, защото:

Е динамична, разнообразна, води до срещи с много хора. Освен това е сбудната мечта. Освен това е сбъдната мечта. Винаги ми е било интерсно как ли се работи в хотел, как се движи тази огромна машина и вече шест години съм участник в този не спиращ и за минута процес.

Книгата, която препрочитате, е:

При мен е филмът, който гледам отново и отново. Това е „Морето в мен” на Алехандро Аменабара. Темата е за смъртта и евтаназията, но в този филм има намигване към живота, има много фин хумор, любов и достойнство.

Най-важното, което сте научили, е:

Че трябва да се старая да разчитам основно на себе си.

След 10-15 години ще бъдете:

Надявам се да бъда една готина мадама на 47.

Гордеете се, че сте българин, когато:

Разбера, че наш отбор се е класирал на първо място в международна олимпиада по математика. Това ми се струва „невъзможно” постижение, защото математиката е много далече от мен и като чуя такава новина, се изпълвам с възхищение към хората, които са постигнали такъв резултат, и гордост, че те са българи.

На завистта реагирате с:

Не реагирам!

Най-много ви  дразни:

Липса на емоционална интелигентност, на духовна хигиена; чалга културата. И това, че гласната „е” все повече се превръща в „йе” в говора на „софийските” жители.

Абсолютно вярвате в:

Приятелите си, родителите си, себе си.

Спасителното ви място е:

През зимата – моето малко, сладко апартаментче и много филми във видеото; през лятото – морето.

Младите хора в България са:

Доста по-различни от нас. Имат съвсем други интереси, нагласи и поглед към живота и доста по-големи възможности къде да учат, къде да живеят и как да се забавляват.

Посланието ви към младите е:

Да се стремят да задоволят по-високи потребности от материалните. Да знаят, че животът е труден и понякога си прави лоши шеги, но трябва да разчитат основно на себе си. Сигуено гледат на нас 37-годишните, като на старци, но те трябва да разберат, че времето от 18 до 37 минава като секунда. Да се учат от грешките си.

Ако днес сте на 18 години:

Бих обиколила Европа с приятели, с раници и на автостоп. С малко пари от мама и татко.

А сега накъде:

Не съм на кръстопът! Посоката е определена вече. Това беше въпорсът пред мен през 1989 г.

 

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от „ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг“

Страница 69 от ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

Страница 69 от “Бъди идеяист”