Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПЪБЛИК РИЛЕЙШЪНС. Директни отговори на повече от 500 въпроса

от Антъни Дейвис

 

Какво е инфозабавлението?

Това описва смесица от информация и забавление по отношение на съдържанието и представянето, която днес прониква в телевизионните и радионовините, във всекидневието и дори в печатните медии. Точността и истината са уязвими и могат да бъдат изопачени или подправени, като може да се предполага, вследствие на явното убеждение на медиите в нуждата да разсейват и банализират в прицелването към по-многобройна аудитории и повече читатели. Идеята е, че хората не могат преклаено дълго да се отнасят сериозно към нещо.

Редактори и други медийни величия обвиняват за банализирането на медиите младите поколения, а не икономическия натиск.  Например в „Таймс” ( 4 декември 1998) Брайън Макартър цитира редактора на „Гардиън” Алън Ръсбриджър, който казва: „Те са постмодерни, постсериозни, постграмотни…и таблоидни. Ние или трябва да се адаптираме към половинчатия им интерес, или да изчезнем. „ Ветеранът в радиожурналистиката Джон Хъмфрис е цитиран от Магнус Линклейтър отново е „Таймс” (2 септемви 1999), където казва: „Леката приятна журналистика нахълтва навсякъде, защото се предполага, че аудиторията предпочита преправени  новини вместо директно поднесените.” Линклейтър се оплаква от „новините, които се предлагат така смлени, че тези, които по цял ден са пред телевизора, да разберат нещо.”

Какво са червените заглавия?

Това показва колко много вестници предпочитат да отпечатват името си с червено мастило – ако името не е в червено, то със сигурност има червена рамка, фон или нещо червено в горната част  на първата страница. Терминът се използва да покаже тривиалността и търсенето на сензации. Наскоро един от водещите  всекидневници във Великобритания , „Мирър”, реши да стане по-сериозен и едн аот промените, целящи да постигне желания ефект, бе махането на червената заглавка. Числата говорят, че продажбите са се увеличили.

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Страница 69 от “ПР през XXI век – Пътеводител за специалисти по маркетинг”