Съществува една градска легенда, според която можете да прецените дали книгата, която държите в ръцете си си струва да бъде прочетена.  Методът е следния. Вземате  книгата отваряте я на страница 69 и четете. Ако това което прочетете ви грабне, означава, че и книгата ще си струва вашето внимание. Твърди се, че тази теория принадлежи на Маршал Маклуън, автора на „Гутенберговата цивилизация” и прочутата формула „Средството е съобщението“.

Днес ще ви представим страница 69 от книгата МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ. Приятно четене!

Страница 69 от МАЙСТОРИТЕ НА МАРКЕТИНГА РАЗКАЗВАТ

Реджис Макена

Визионер в света на технологиите

 

Предприемаческите компании не бяха възприемани като способни да допринесат за икономиката. Добре си спомням един анализ от 70-те години, в който се твърдеше, че новите технологии, новите продукти и услуги няма да дойдат от малки компании, а от подразделения на големите корпорации, защото те имат нужните за успех ресурси. Водещите финансови издания не биха писали за технологични компании, ако не са публични и акциите им не се търгуват на Нюйоркската фондова борса. Една компания доминираше в компютърния свят и това беше Ай Би ЕМ.

Днес е трудно да си представим, че „Интел”, Епъл”, „Адобе”, „Сиско”, 3COM, “Електрик артс”, “Дженентек”, “Интюит” и “Майкрософт” някога са били млади компании, борещи се да пробият, като се опитват да образоват света за един съвсем нов начин да се правят нещата – да се подобри продуктивността, да се разрешават проблемите, да се работи, да се образова и да се забавлява. Въпреки това до неотдавна те се опитваха да убедят света, че са истински, че те са бъдещето. Компаниите от Силиконовата долина окуражаваха политическото и социално равенство, където собствеността и титлите нямат такова значение, каквото идеите и постиженията. Тази фомула се оказа много успешна.

Днес, като се започне от смарт телефоните, преносимите компютри и финансовите транзакции в реално време, банкоматите и се стигне до дигиталните камери, електронните игри, медицинските инструменти и даже интернет, може да се каже, че всички те имат обща основа в лицето на силикона. От това са направени силиконовите чипове, които дадоха летящ старт на дигиталния свят. През последните 40 години проследих технологичната еволюция от чиповете до персоналните компютри, до персоналния софтуер,  и до електронната търговия, до мрежите, услугите с нови приложения, VoIP (телефонните разговори през интернет) и днешните нанотехнологии. Когато всичко се зараждаше и пазарът не подозираше за възможностите, беше забавно, очарователно и вдъхновяващо да се участва в тази еволюция. Моята дипломна работа и дисертация бяха по темата как иновациията да се придвижи от ниво идея до пазара.

Страница 69 от Елементът

Страница 69 от Новите правила в маркетинга и в ПР

Страница 69 от Талантът на Toyota

Страница 69 от ПЪТЯТ НА TOYOTA: 14 Мениджърски принципа от най-големия производител в света

Страница 69 от ПО ПЪТЯ НА TOYOTA: Практическо ръководство за приложение на четирите „П“ на Toyota

Страница 69 от Бащата на манипулацията: Едуард Л. Бернайс & Раждането на ПР

Страница 69 от Бог, обяснен за едно пътуване с такси

Страница 69 от Войната на марките. 10 правила за създаване на марка победител