Визитните картички често са първото впечатление за вас и за вашата организация. Вашата визитка – това сте вие. А замисляли ли сте се колко много визитки се конкурират за вниманието на този, на когото ги давате?

Предлагаме ви няколко изпитани съвета. Дано ви помогнат.

Сега бръкнете в джоба си и извадете визитните си картички. Сега проверете чрез теста каква е възможната им съдба, след като попаднат в ръцете на потенциалния клиент.

Размер: Размерът на вашата визитна картичка отговаря ли на традиционния 9 х 5 см.?

Хартия: Различната хартия винаги прави впечатление. Ако визитните ви картички са отпечатани на обикновен картон те изглеждат евтини. Никой не ги цени високо и с лекота ги запраща в кошчето за боклук.

Мастило: Капнете течност върху визитната си картичка. Ако мастилото се размаже, попада директно в кошчето за боклук.

Тест на цветовете: Изхвърлете визитните си картички ако са черно-бели или имат повече от три цвята, освен ако цветовете не са от снимка.

Дизайн на посланието: Вашата визитна картичка трябва ясно да каже на хората какво правите и да предлага ценни ползи. Ако посланието ви е объркано, картичката отива в кошчето за боклук, като ненужна вещ.

Съвпадение на имиджа: Дизайнът на вашата визитна картичка трябва да отговаря на имиджа на вашия бизнес. Ако сте дизайнер, визитна ви картичка трябва да показва творческо мислене.

Размер на буквите: Колко информация има на вашата визитна картичка? Повечето свободно пространство прави по-лесно прочитането на посланието. Ако имате много неща да кажете, използвайте и задната страна. Колко тънки са буквите? Колко лесно се чете?

Информация за контакти: Потенциалният клиент трябва да разполага с всички възможни начини да се свърже с вас. Задължително трябва да присъстват: стационарен телефон, факс, гласова поща, мобилен телефон, електронна поща, адрес на уеб сайт.

За да не попадне визтината ви картичка в

проверете дали тя отговаря на всички критерии от чеклиста за визитни картички.

Чеклист за визитни картички

Личността

? име на човека

? прякор

? длъжност

? членоство в организации

? професионални/образователни титли

Мястото

? произношение на трудни имена

? име на отдела/филиала

? улица и номер

? вход, етаж, офис

? пощенска кутия

? град, област

? пощенски код

? държава

? домашен адрес (евентуално)

Комуникациите

? телефон, вътрешен номер

? безплатна телефонна линия

? мобилен телефон

? пейджър

? факс

? домашен телефон

? електронна поща

? уеб-сайт

? блог

? профили в социални мрежи

Детайлите

? работно време

? часова зона

? свободен прием

? карта

Насочванията

? име на организацията

? мисия/описание на бизнеса

? категории продукти/услуги

? източници на информация

? специална оферта

? покана

? илюстрация/снимка

? лого

? членство на самата организация

? спонсорство

Винаги можете да направите страхотно първо впечатление. За целта уверете се, че сте инвестирали в най-доброто, което можете да си позволите. Визитната картичка е най-евтината реклама, от която никоя организация не би трябвало да се лишава.

Ако сте се замислили за своята визитка и искате да научите повече, имаме подходящо заглавие сред книгите ни: „Ето моята визитка. Как да използваме визитната си картичка, за да имаме повече работа” е една от книгите на ROI,  която ви показва как да използвате визтната си картичка.